Nedre älvfisket

Landfisket i Ångermanälven nedströms Nipstadsfisket

Ångermanälven bjuder in till ett verkligt kanonfiske även i fiskevårdsområdets nedre delar. Det finns chans till lax, havsöring harr, abborre, gädda mm…

Om du är ute efter harr så rekommenderar vi att du tar dig ut på Hågestaön, tar vänster efter hängbron och ställer dig på ö-spetsen mot Sollefteå Camping.

Där finns både kastutrymme för flugspöet samt chans till hugg.

Är du ute efter lax eller havsöring så rekommenderar vi stranden nedanför parkbäckens utlopp ner mot hängbron ut till Hågestaön samt hela södra stranden på Hågestaön.

 

Båtfisket i Ångermanälven

 

Om det är fiske från båt som lockar dig så har du alla chanser till hugg i Ångermanälven.

Harrfisket kan vara fantastiskt om du tar dig med båt till de olika grunda partier som finns nerströms älven. Har du tur så träffar du på de större harrarna som väger över kilot medans den vanliga storleken är mellan 2-5 hg. Fin matfisk alltså.

Ett tips! Harren är en utpräglad färskfisk som inte ska ligga för länge mellan fångst och tillagning så lämna fångsthinken hemma och ta bara rätt på de du kan äta när du kommer hem.

Laxfisket från båt är nog inte så utforskat ännu men varför inte släpa ett blankdrag efter båten och variera hastigheten så vet man ju aldrig vad som händer…

Havsöringsfisket däremot är ett populärt inslag längs hela fiskevårdsområdets älvsträcka och brukar stundom vara en riktig huggsexa!

Vår och höst gäller och ju kallare det är i vattnet desto djupa bör du fiska.
Beten som wobbler och tubfluga brukar ge fångst!